Zal cellulitis je doden?

Cellulitis kan levensbedreigend zijn (maar als cellulitis niet wordt behandeld, kan cellulitis zich ontwikkelen en levensbedreigend worden. Cellulitis is een veel voorkomende bacteriële infectie van de diepere huidlagen die meestal te behandelen is met antibiotica. In zeldzame gevallen kan het echter levensbedreigend worden, vooral als het onbehandeld blijft of als complicaties niet worden herkend en behandeld. Hoewel complicaties zeldzaam zijn, kunnen ze ernstig en zelfs levensbedreigend zijn als de infectie zich naar het bloed verspreidt.

Complicaties komen vaker voor bij zeer jonge kinderen, ouderen of bij mensen met een verzwakt immuunsysteem. Sepsis is een ernstige complicatie van cellulitis. Als cellulitis niet goed wordt behandeld, kan cellulitis zich af en toe naar de bloedbaan verspreiden en een ernstige bacteriële infectie van de bloedbaan veroorzaken die zich door het lichaam verspreidt (sepsis). Cellulitis is de medische term voor ontsteking en infectie van de huid.

Het wordt vaak veroorzaakt door de bacteriën Streptococcus of Staphylococcus (algemeen bekend als respectievelijk streptokok en stafylokok), die meestal op de huid van gezonde mensen leven, maar wanneer de huid beschadigd is (bijvoorbeeld door een snee, kras of insectenbeet), kan deze overgroeien en cellulitis veroorzaken. cellulitis zorgt ervoor dat de huid er rood uitziet, vergelijkbaar met zonnebrand, en warm, zacht en gezwollen is. De roodheid kan zich in de loop van uren snel verspreiden. De persoon kan koorts of koude rillingen ervaren of zich ziek voelen.

Indien onbehandeld, kan cellulitis ervoor zorgen dat bacteriën in de bloedbaan terechtkomen, wat mogelijk levensbedreigend is. Het gevaar van cellulitis varieert afhankelijk van het type bacterie dat erbij betrokken is, hoe diep de infectie gaat, hoe groot het getroffen gebied is en of de persoon een stoornis van het immuunsysteem of een ander ernstig gezondheidsprobleem heeft. Over het algemeen is een klein stukje cellulitis bij een gezond persoon niet gevaarlijk. Cellulitis die zich wijd of diep verspreidt, kan levensbedreigend zijn.

Cellulitis kan zich opnieuw ontwikkelen bij mensen met risicofactoren zoals voetschimmel Voetschimmel (Tinea Pedis) Voetschimmel is een dermatofyt (schimmel) infectie van de huid van de voeten. Pseudomonas aeruginosa is een ander type bacterie dat cellulitis kan veroorzaken, meestal na een prikwond. Griep (Hemophilus influenzae) bacteriën kunnen cellulitis veroorzaken, vooral op het gezicht, de armen en het bovenlichaam. Deze aandoeningen moeten worden geïdentificeerd en behandeld om de kans op het opnieuw ontwikkelen van cellulitis te verminderen.

Er zijn geen wetenschappelijke studies die aantonen dat kruiden cellulitis behandelen, maar de volgende kruiden kunnen helpen het immuunsysteem te versterken en bacteriën op de huid te doden. Onder bepaalde omstandigheden kan cellulitis worden voorkomen door goede hygiëne, behandeling van chronische zwelling van weefsels (oedeem), verzorging van wonden of snijwonden. Evenzo kunnen inflammatoire medische aandoeningen of huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis of huidbeschadiging veroorzaakt door bestralingstherapie leiden tot cellulitis. Cellulitis is niet besmettelijk omdat het een infectie van zacht weefsel is van de diepere lagen van de huid (de dermis en het onderhuidse weefsel), en de bovenste laag van de huid (de epidermis) biedt een dekking over de infectie.

De meeste cellulitisinfecties worden veroorzaakt door infectie met streptokokken (streptokokken) of stafylokokken (stafylokokken) bacteriën. Mensen met zich snel verspreidende cellulitis, hoge koorts of ander bewijs van ernstige infectie of die niet zijn geholpen door de medicijnen die via de mond worden ingenomen, worden in het ziekenhuis opgenomen en krijgen antibiotica per ader. Soms moeten artsen tests uitvoeren om cellulitis te onderscheiden van een bloedstolsel in de diepe aderen van het been (diepe veneuze trombose) Diepe veneuze trombose (DVT) Trombose is wanneer een bloedstolsel (een trombus genoemd) een bloedvat blokkeert. Hoewel sommige alternatieve therapieën het risico op cellulitis kunnen verminderen of sommige symptomen kunnen verlichten wanneer ze samen met conventionele zorg worden gebruikt, zijn de meeste niet getest in wetenschappelijke studies.

Hoewel uw arts cellulitis gemakkelijk kan diagnosticeren, wil hij of zij misschien andere tests bestellen, zoals bloedonderzoek of huidbiopsie. Kweek voor bacteriën kan ook van waarde zijn bij het stellen van een diagnose, maar in veel gevallen van cellulitis kan de concentratie bacteriën laag zijn en culturen het veroorzakende organisme niet aantonen. Cellulitis is een behandelbare aandoening, maar een antibioticabehandeling is nodig om de infectie uit te roeien en complicaties en de verspreiding van de infectie te voorkomen. .

Leave Reply

All fileds with * are required