Kun je cellulitis aan iemand anders geven?

Cellulitis wordt meestal niet van persoon tot persoon verspreid. cellulitis is een infectie van de diepere lagen van de huid die meestal wordt veroorzaakt door bacteriën die normaal op het huidoppervlak leven. Cellulitis wordt meestal veroorzaakt door een bacteriële infectie. Het komt voor wanneer bacteriën in de weefsels onder de huid terechtkomen.

Als u vaak of ernstig cellulitis krijgt, kan uw huisarts u doorverwijzen naar een huidspecialist genaamd een dermatoloog, of een infectiespecialist, om de mogelijkheid te bespreken om op lange termijn antibiotica te nemen ter bescherming tegen verdere infecties. Als u cellulitis heeft, hoeft u zich dus niet al te veel zorgen te maken over het doorgeven aan familieleden of vrienden, maar u moet er wel voor zorgen dat niemand open wonden op uw lichaam aanraakt met blote handen of huid. Cellulitis kan overal op het lichaam voorkomen, maar sommige delen zijn vatbaarder voor deze infecties dan andere. Wanneer het de huid rond het oog en de oogleden betreft, wordt dit periorbitale of preseptale cellulitis genoemd.

Hoewel de meeste snijwonden, schaafwonden, blaren en insectenbeten niet tot cellulitis leiden, kan elke opening in de huid dat wel, onder de juiste omstandigheden. Cellulitis kan meestal met succes worden behandeld met antibiotica en de meeste mensen herstellen volledig. De meeste gevallen van cellulitis reageren goed op de behandeling en de symptomen verdwijnen binnen enkele dagen na het starten van een antibioticum. Een ander type bacterie dat cellulitis kan veroorzaken, is Pasteurella multocida, die meestal op mensen wordt overgedragen door een dierenkras of beet.

Als je niet veel weet over cellulitis of als je er nog nooit van hebt gehoord, volgen hier een paar snelle feiten om je op de hoogte te brengen van deze potentieel gevaarlijke huidinfectie. De bacteriën die het meest geassocieerd worden met cellulitis zijn streptokokken en stafylokokken, maar er zijn een groeiend aantal gevallen met een ernstige stafylokokkeninfectie genaamd methicilline-resistente Staphylococcus aureus (MRSA). Een keer cellulitis hebben verhoogt het risico om het opnieuw te krijgen, maar er kunnen stappen worden ondernomen om dat risico te verminderen. U zult tekenen opmerken dat uw cellulitis-infectie geneest een paar dagen nadat u met antibiotica bent begonnen.

Cellulitis daarentegen is een bacteriële infectie van de huid, die vaak verschijnt als een warm, rood, zacht, gezwollen gebied, Dr. Cellulitis is een veel voorkomende huidaandoening die vooral kinderen en mensen met wonden, chronische huidaandoeningen of een verzwakt immuunsysteem treft. Voor milde cellulitis die een klein deel van de huid aantast, zal een arts antibiotische tabletten voorschrijven - meestal gedurende een week.

Leave Reply

All fileds with * are required