Waarom cellulitis zo pijnlijk is?

Cellulitis (Sel-u-lie-tis) is een veel voorkomende, potentieel ernstige bacteriële huidinfectie. De aangetaste huid is gezwollen en ontstoken en voelt meestal pijnlijk en warm aan. Als u cellulitis op uw handen of voeten heeft, kan het een uitdaging zijn om uw handen te sluiten of te lopen. Er kan ook een breuk in de huid zijn, hoewel dit niet altijd duidelijk is, en pus of met bloed gevulde blaren.

Over het algemeen verschijnt cellulitis als een rood, gezwollen en pijnlijk deel van de huid dat warm en zacht aanvoelt. De huid kan er ontpit uitzien, zoals de schil van een sinaasappel, of er kunnen blaren op de aangetaste huid verschijnen. Sommige mensen kunnen ook koorts en koude rillingen krijgen. Cellulitis kan overal op het lichaam voorkomen, maar komt het meest voor op de voeten en benen.

Hoewel zeldzaam, kunt u cellulitis oplopen als u een open wond heeft en huid-op-huidcontact heeft met de open wond van een geïnfecteerde persoon. Terugkerende episodes van cellulitis kunnen het lymfedrainagesysteem beschadigen en chronische zwelling van het aangedane ledemaat veroorzaken. Hoewel er geen vaccin is om cellulitis of groep A-streptokokkeninfecties in het algemeen te voorkomen, er zijn dingen die u kunt doen om uzelf en anderen te beschermen. Om cellulitis te diagnosticeren, zal uw zorgverlener naar uw symptomen vragen en een lichamelijk onderzoek van het getroffen gebied uitvoeren.

Dit kan leiden tot een medisch noodgeval en zonder onmiddellijke aandacht kan cellulitis levensbedreigend worden. Zodra de cellulitis op de juiste manier is behandeld, veroorzaakt de infectie zelden langdurige of langdurige problemen. Mensen die meerdere cellulitisinfecties onder de knie hebben gehad, moeten worden gecontroleerd op schimmelinfecties, zoals voetschimmel. Als u met deze aandoeningen omgaat, bent u mogelijk beter in staat om secundaire problemen, zoals cellulitis, aan te pakken wanneer ze zich voordoen.

Onbehandelde cellulitis kan leiden tot bacteriëmie, endocarditis, osteomyelitis, toxisch shocksyndroom of sepsis. Volwassenen van 18 jaar en ouder met symptomen van cellulitis kunnen in bepaalde gevallen rechtstreeks advies en behandeling krijgen van een apotheek. Uw zorgverlener zal gewoonlijk antibiotica voorschrijven die via de mond worden ingenomen (orale antibiotica) om uw cellulitis te behandelen. Cellulitis wordt normaal gesproken niet van persoon tot persoon verspreid, omdat de infectie diep in de huid plaatsvindt en vaak wordt veroorzaakt door bacteriën die zonder problemen op het huidoppervlak leven.

Cellulitis is een veel voorkomende huidaandoening die vooral kinderen en mensen met wonden, chronische huidaandoeningen of een verzwakt immuunsysteem treft. Een cellulitis-infectie kan griepachtige symptomen veroorzaken, waaronder koorts hoger dan 100 graden Fahrenheit (38 graden Celsius), koude rillingen, zweten, lichaamspijnen en vermoeidheid. Cellulitis verschijnt meestal rond een beschadigde huid, maar het komt ook voor op delen van uw huid met slechte hygiëne. Cellulitis is een veel voorkomende bacteriële huidinfectie die roodheid, zwelling en pijn veroorzaakt in het geïnfecteerde deel van de huid.

Leave Reply

All fileds with * are required