Kan cellulitis bloedstolsels veroorzaken?

Cellulitis kan tromboflebitis veroorzaken (zwelling van de ader als zich bloedstolsels vormen dicht bij de huid). Flebitis vertoont soms vergelijkbare symptomen als een andere aandoening die cellulitis wordt genoemd. cellulitis kan variëren van mild tot ernstig. De meeste gevallen worden effectief behandeld met antibiotica.

Als cellulitis ernstig is of wanneer het niet wordt behandeld, kan cellulitis zich verspreiden naar uw lymfeklieren, bloedbaan en diepere weefsels en snel levensbedreigend worden. Het zoeken naar een bloedstolsel was verstandig; bloedstolsels kunnen roodheid en zwelling veroorzaken die soms erg op cellulitis lijkt. Een diep weefselabces kan genezing met antibiotica voorkomen, maar dat zou na een paar dagen, laat staan drie maanden, duidelijk moeten zijn. Als u terugkerende episodes van cellulitis heeft, kan uw arts aanbevelen om een langdurige kuur met preventieve antibiotica te nemen om de infectie op afstand te houden.

Het doel van deze studie is om de prevalentie van DVT bij patiënten met cellulitis of erysipelas te schatten en om het nut te bepalen van het toepassen van het Wells-algoritme op deze patiëntengroep. Deze bloedstolsels kunnen loskomen en via de ader naar de longen reizen, wat een longembolie (PE) kan veroorzaken. Beide vereisen verhoging en immobilisatie van de ledemaat, terwijl cellulitis baat kan hebben bij compressiekousen. Deze studie had tot doel de prevalentie van diepe veneuze trombose (DVT) bij patiënten met cellulitis van de onderste ledematen te bepalen en het nut te onderzoeken van het toepassen van het Wells-algoritme op deze patiëntengroep.

De gegevens uit deze studie tonen aan dat DVT bij patiënten met cellulitis, voorafgaand aan enige risicostratificatie, net zo onwaarschijnlijk is. Patiënten die werden opgenomen met cellulitis van de onderste ledematen ondergingen prospectief een waarschijnlijkheidsbeoordeling voor DVT met behulp van de Wells-criteria gevolgd door onderzoek met D-dimeer en echografie van ipsilaterale femuraders, indien van toepassing. Het doel van deze studie is om de prevalentie van DVT bij patiënten met cellulitis en erysipelas te bepalen en het nut van CUS te informeren. Niet alles dat op cellulitis lijkt, is echter een infectie en wanneer verschillende antibioticakuren zijn mislukt, is het tijd om de diagnose te heroverwegen.

Cellulitis kan een gevoel van hardheid, roodheid en zwelling in het getroffen gebied veroorzaken en kan het been beklimmen naarmate de infectie vordert. Cellulitis verbetert meestal met een antibioticabehandeling in combinatie met lokale zorg (verhoging en compressie) die zwelling verminderen. In het geval van cellulitis wordt een koel kompres aanbevolen, terwijl in het geval van diepe veneuze trombose warmte en verhoging worden gecombineerd om de trombose (stolsel) op te lossen. Om een diagnose te stellen, zal uw zorgverlener waarschijnlijk uw medische geschiedenis bekijken en een onderzoek uitvoeren om te zoeken naar huidkenmerken die cellulitis suggereren.

Verminderde zwelling verbetert de bloedtoevoer en -circulatie, waardoor het antibioticum bij de infectie komt en het antibioticum effectiever wordt. Cellulitis van de onderste ledematen heeft verschillende klinische kenmerken gemeen met diepe veneuze trombose (DVT) en beide hebben variabiliteit van klinische symptomen. Behandelingen voor cellulitis verschillen van diepe veneuze trombose doordat de behandeling voor cellulitis voornamelijk is voor de infectie via antibiotica, terwijl de behandeling voor diepe veneuze trombose is om te voorkomen dat de embolie (stolsel) naar de long reist.

Leave Reply

All fileds with * are required