Waarom cellulitis pijn doet?

Cellulitis is een veel voorkomende infectie van de huid en de zachte weefsels eronder. Het gebeurt wanneer bacteriën een breuk in de huid binnendringen en zich verspreiden. Het resultaat is een infectie, die zwelling, roodheid, pijn of warmte kan veroorzaken. cellulitis (Sel-u-lie-tis) is een veel voorkomende, mogelijk ernstige bacteriële huidinfectie.

De aangetaste huid is gezwollen en ontstoken en voelt meestal pijnlijk en warm aan. Over het algemeen verschijnt cellulitis als een rood, gezwollen en pijnlijk deel van de huid dat warm en zacht aanvoelt. De huid kan er ontpit uitzien, zoals de schil van een sinaasappel, of er kunnen blaren op de aangetaste huid verschijnen. Sommige mensen kunnen ook koorts en koude rillingen krijgen.

Cellulitis kan overal op het lichaam voorkomen, maar komt het meest voor op de voeten en benen. Cellulitis is een diepe infectie van de huid, meestal vergezeld van gegeneraliseerde (systemische) symptomen zoals koorts en koude rillingen. Het gebied van roodheid neemt in omvang toe naarmate de infectie zich verspreidt. Het midden van de omcirkelde laesie is biopsie uitgevoerd.

Breng thuis het geïnfecteerde gebied hoger dan uw hart omhoog om zwelling te verminderen en de genezing te versnellen. Cellulitis is een vaak pijnlijke huidinfectie. Het kan eerst verschijnen als een verkleurd, gezwollen gebied dat warm en zacht aanvoelt. De verkleuring en zwelling kunnen zich snel verspreiden.

Cellulitis maakt je huid pijnlijk, warm en gezwollen. Het gebied ziet er meestal rood uit, maar dit is misschien minder duidelijk op een bruine of zwarte huid. De infectie in de huid veroorzaakt zwelling. Het is deze zwelling die pijnlijk is, omdat het de huid naar buiten drukt.

In werkelijkheid is het moeilijk te zeggen hoe diep een infectie is, dus cellulitis en erysipelas zijn vrijwel hetzelfde. Onbehandelde cellulitis kan leiden tot bacteriëmie, endocarditis, osteomyelitis, toxisch shocksyndroom of sepsis. In tegenstelling tot cellulitis kan deze aandoening beide zijden van het lichaam aantasten en is niet het gevolg van een bacteriële infectie. Het biedt echter een andere optie voor mensen met ernstige cellulitis of erysipelas, als standaardbehandelingen niet geschikt zijn voor hen.

Erysipelas is een infectie van de huid die zich dichter bij het huidoppervlak bevindt (oppervlakkiger) dan cellulitis. Terugkerende episodes van cellulitis kunnen het lymfedrainagesysteem beschadigen en chronische zwelling van het aangedane ledemaat veroorzaken. Met de behandeling herstellen de meeste mensen met cellulitis volledig zonder dat er complicaties ontstaan. Cellulitis is een veel voorkomende bacteriële huidinfectie die ontstekingen, huidverkleuring en pijn veroorzaakt.

Als je een cellulitis van het been hebt, betekent 'verhoogd' dat je voet hoger is dan je heup, dus de zwaartekracht helpt om de zwelling te verminderen. Cellulitis tast echter dieper weefsel aan, terwijl erysipelas vaak het gevolg is van streptokokkenbacteriën en de effecten ervan oppervlakkiger zijn. Deze infecties moeten worden behandeld omdat ze breuken in de huid kunnen veroorzaken die tot cellulitis kunnen leiden. Dit zou nodig zijn als u een hoge temperatuur (koorts) had door de cellulitis, of als u slechte rillingen had.

Hoewel er geen vaccin is om cellulitis of groep A-streptokokkeninfecties in het algemeen te voorkomen, er zijn dingen die u kunt doen om uzelf en anderen te beschermen. Periorbitale cellulitis is een acute infectie van de weefsels rondom het oog, die zich kan ontwikkelen tot orbitale cellulitis met uitsteeksel van de oogbol. Cellulitis is een veel voorkomende bacteriële huidinfectie die roodheid, zwelling en pijn veroorzaakt in het geïnfecteerde deel van de huid.

Leave Reply

All fileds with * are required