Waarom cellulitis voorkomt?

Cellulitis wordt veroorzaakt wanneer bacteriën, meestal streptokokken en stafylokokken, door een scheur of breuk in de huid binnendringen. De incidentie van een ernstiger stafylokokkeninfectie genaamd methicilline-resistente Staphylococcus aureus (MRSA) neemt toe. cellulitis is een veel voorkomende bacteriële huidinfectie die roodheid, zwelling en pijn veroorzaakt in het geïnfecteerde deel van de huid. Als het niet wordt behandeld, kan het zich verspreiden en ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken.

Goede wondverzorging en hygiëne zijn belangrijk voor het voorkomen van cellulitis. Het treft meestal de onderbenen, maar kan overal voorkomen. Dit zijn tekenen dat de infectie zich dieper in het lichaam heeft verspreid. Lees meer over de symptomen van cellulitis.

Volwassenen van 18 jaar en ouder met symptomen van cellulitis kunnen in bepaalde gevallen rechtstreeks advies en behandeling krijgen van een apotheek. Dit omvat gevallen waarin cellulitis verband houdt met een insectenbeet op de armen of het lichaam. Als de apotheker u niet kan behandelen, kan hij u aanraden om naar uw huisarts te gaan. Symptomen van cellulitis ontwikkelen zich plotseling en kunnen snel erger worden.

Het tast de huid aan en kan ook extra symptomen veroorzaken. Cellulitis is een infectie van de huid en wordt meestal veroorzaakt door de bacterie Streptococcus of Staphylococcus. Deze bacteriën kunnen via kleine scheurtjes (fissuren) de huid binnendringen, waardoor er plotseling roodheid, zwelling en warmte in de huid ontstaat. Cellulitis gaat soms gepaard met koorts, koude rillingen en algemene vermoeidheid.

Als de infectie te lang onbehandeld blijft, kan cellulitis resulteren in zakken van pus (abcessen) of de verspreiding van bacteriën in de bloedbaan (bacteriëmie). De meeste gevallen van cellulitis verdwijnen echter met geschikte antibioticatherapie. Cellulitis wordt meestal veroorzaakt door een bacteriële infectie. Cellulitis is een veel voorkomende infectie van de huid en de zachte weefsels eronder.

Het gebeurt wanneer bacteriën een breuk in de huid binnendringen en zich verspreiden. Het resultaat is een infectie, die zwelling, roodheid, pijn of warmte kan veroorzaken. Cellulitis kan meestal met succes worden behandeld met antibiotica en de meeste mensen herstellen volledig. Als de infectie te lang onbehandeld blijft, kan cellulitis leiden tot pus (abcessen) of de verspreiding van bacteriën in de bloedbaan (bacteriëmie).

Artsen diagnosticeren cellulitis meestal door een lichamelijk onderzoek uit te voeren en naar de aangetaste huid te kijken. Cellulitis kan vaak thuis worden behandeld met een antibioticakuur, hoewel ernstige gevallen mogelijk in het ziekenhuis moeten worden behandeld. Hoewel er geen vaccin is om cellulitis of groep A-streptokokkeninfecties in het algemeen te voorkomen, er zijn dingen die u kunt doen om uzelf en anderen te beschermen. Als u vaak of ernstig cellulitis krijgt, kan uw huisarts u doorverwijzen naar een huidspecialist genaamd een dermatoloog, of een infectiespecialist, om de mogelijkheid te bespreken om op lange termijn antibiotica te nemen ter bescherming tegen verdere infecties.

Deze infecties moeten worden behandeld omdat ze breuken in de huid kunnen veroorzaken die tot cellulitis kunnen leiden. Cellulitis kan ook extra symptomen veroorzaken die zich kunnen ontwikkelen vóór of naast de veranderingen in uw huid. Op basis van het lichamelijk onderzoek kan uw zorgverlener u in het ziekenhuis behandelen, afhankelijk van de ernst van de cellulitis. Voor milde cellulitis die een klein deel van de huid aantast, zal een arts antibiotische tabletten voorschrijven - meestal gedurende een week.

Over het algemeen verschijnt cellulitis als een rood, gezwollen en pijnlijk deel van de huid dat warm en zacht aanvoelt. Als u een zacht, rood, warm, groter wordend gebied op uw huid krijgt, maak dan zo snel mogelijk een afspraak met uw arts om een behandeling te krijgen en om complicaties te voorkomen die kunnen optreden als cellulitis niet wordt behandeld. Sommige mensen met terugkerende cellulitis kunnen langdurige antibiotica met een lage dosis voorgeschreven krijgen om te voorkomen dat infecties terugkomen. Ervoor zorgen dat de hierboven genoemde onderliggende gezondheidsproblemen goed onder controle zijn, kan het risico op cellulitis helpen verminderen.

Leave Reply

All fileds with * are required