Is cellulitis een vorm van sepsis?

Aandoeningen zoals cellulitis (ontsteking van het bindweefsel van de huid) kunnen ook sepsis veroorzaken. Cellulitis is een soort infectie die de huid en het onderliggende weefsel aantast. De bacteriën, meestal groep A streptokokkenbacteriën, komen de huid binnen via een opening, zoals snijden, schrapen, branden of chirurgische incisie, of zelfs een insectenbeet of steek. Cellulitis is een huidinfectie die wordt veroorzaakt door bacteriën.

Het is een veel voorkomende infectie, maar kan een ernstige aandoening worden als het niet wordt behandeld. Meestal tast cellulitis de huid van je onderbenen aan. Maar het kan overal op je lichaam en zelfs op je gezicht verschijnen. De infectie begint op het oppervlak van uw huid, maar kan ook de onderliggende huidlagen aantasten.

Onbehandeld kan cellulitis zich zelfs verspreiden naar uw lymfeklieren of een bloedinfectie (sepsis) veroorzaken. Cellulitis is een infectie van de diepere lagen van de huid en het onderliggende weefsel. Het kan ernstig zijn als het niet snel wordt behandeld. Een keer cellulitis hebben verhoogt het risico om het opnieuw te krijgen, maar er kunnen stappen worden ondernomen om dat risico te verminderen.

Cellulitis kan vaak thuis worden behandeld met een antibioticakuur, hoewel ernstige gevallen mogelijk in het ziekenhuis moeten worden behandeld. Het bijbehorende oedeem met cellulitis kan leiden tot de vorming van blaasjes, bullae en oedeem rond de haarzakjes die leiden tot peau d'orange. Het gebied moet worden gepalpeerd om te voelen voor fluctuatie die zou kunnen wijzen op de vorming van een mogelijk abces. Cellulitis wordt normaal gesproken niet van persoon tot persoon verspreid, omdat de infectie diep in de huid plaatsvindt en vaak wordt veroorzaakt door bacteriën die zonder problemen op het huidoppervlak leven.

Als u diabetes of een vaatziekte heeft, kunt u meer breuken in uw huid hebben in de vorm van zweren. De meeste gevallen van cellulitis reageren goed op de behandeling en de symptomen verdwijnen binnen enkele dagen na het starten van een antibioticum. Cellulitis wordt gekenmerkt door erytheem, warmte, oedeem en gevoeligheid voor palpatie als gevolg van cytokine- en neutrofielrespons van bacteriën die de epidermis doorbreken. Enkele andere mogelijke levensbedreigende complicaties van cellulitis zijn osteomyelitis (infectie van het onderliggende bot) en necrotiserende fasciitis, de „vleesetende ziekte die zacht weefsel vernietigt, soms leidend tot verlies van ledematen of zelfs de dood.

Cellulitis is een vaak voorkomende infectie van de diepe dermis en het onderhuidse weefsel, die voornamelijk de onderste ledematen aantast, maar het kan veel nabootsers hebben. Cellulitis, aan de andere kant, is een bacteriële infectie van de huid, verschijnt vaak als een warm, rood, zacht, gezwollen gebied, Dr. De huid van de patiënt moet grondig worden geëvalueerd om de mogelijke bron voor de cellulitis te vinden door te zoeken naar microschaafwonden van de huid als gevolg van verwondingen, insectenbeten, druk zweren of injectieplaatsen. Jaarlijkse recidief van cellulitis treedt op bij ongeveer 8 tot 20% van de patiënten, waarbij het totale aantal recidieven oplopen tot 49%.

Als cellulitis de onderste ledematen van de patiënt aantast, moet zorgvuldig tussen de tenen van de patiënt worden gekeken naar spleten of tinea pedis. Bij patiënten met purulente cellulitis, methicilline-resistente stafylokok aureus kolonisatie, cellulitis geassocieerd met een abces of uitgebreide prikwonden, of een voorgeschiedenis van intraveneus drugsgebruik, moeten patiënten antibiotica krijgen die ook dekking bieden tegen methicilline-resistente stafylokok aureus. Praat met uw huisarts om erachter te komen of deze informatie op u van toepassing is en om meer informatie over dit onderwerp te krijgen.

Leave Reply

All fileds with * are required