Kan een bloedstolsel in het been cellulitis veroorzaken?

Cellulitis kan tromboflebitis veroorzaken (zwelling van de ader als zich bloedstolsels vormen dicht bij de huid). Acute cellulitis van de onderste ledematen (LE) gaat vaak gepaard met zwelling en erytheem. In veel gevallen leidt dit ertoe dat ziekenhuisartsen de patiënt opwerken voor gelijktijdige diepe veneuze trombose (DVT). Geen enkele eerdere studie heeft specifiek gekeken of klinische kenmerken alleen kunnen worden gebruikt om DVT uit te sluiten in aanwezigheid van klinische LE-cellulitis.

We hebben onderzocht of klinische kenmerken en routinematige laboratoriumresultaten kunnen worden gebruikt om DVT uit te sluiten in aanwezigheid van LE-cellulitis. Cellulitis kan variëren van mild tot ernstig. De meeste gevallen worden effectief behandeld met antibiotica. Als cellulitis ernstig is of wanneer het niet wordt behandeld, kan cellulitis zich verspreiden naar uw lymfeklieren, bloedbaan en diepere weefsels en snel levensbedreigend worden.

Hypoplasie van de inferieure vena cava met azygote voortzetting die zich voordoet als terugkerende diepe veneuze trombose in het been. Als zich tekenen zoals roodheid en zwelling op beide benen ontwikkelen, is de oorzaak meestal iets anders dan cellulitis. Patiënten met een slechte veneuze terugkeer zullen vaak cellulitis ontwikkelen wanneer een klein letsel wordt opgelegd op een lange dag staan, wat resulteert in samenvoeging van het veneuze bloed in de onderste extremiteit met een plotselinge toename van pijn en oplopende symptomen in de onderste extremiteit. Marc D Basson, MD, PhD, MBA, FACS-professor, voorzitter, afdeling chirurgie, assistent-decaan voor facultaire ontwikkeling in onderzoek, Michigan State University College of Human Medicine.

Soms zijn bloedonderzoek of beeldvorming nodig om andere aandoeningen uit te sluiten, waaronder een bloedstolsel in een beenader (diepveneuze trombose), een reactie op een medicijn of een irriterend middel voor de huid, lymfoedeem of een geïnfecteerd gewricht. Als de infectie zich in de arm of het been bevindt, kan het omhoog houden van die ledemaat helpen de zwelling te verminderen en het herstel te versnellen. Diepe veneuze trombose is veel gevaarlijker omdat ze kunnen leiden tot een longembolie die optreedt wanneer het bloedstolsel loskomt en door de ader naar de long reist en een embolie in de long veroorzaakt. De overlap van klinische symptomen zoals zwelling van de benen vermindert de specificiteit van dit hulpmiddel en de lage prevalentie heeft een negatieve invloed op de positieve voorspellende waarde van een „hoog risico” -beoordeling.

In het geval van cellulitis wordt een koel kompres aanbevolen, terwijl in het geval van diepe veneuze trombose warmte en verhoging worden gecombineerd om de trombose (stolsel) op te lossen. Verminderde zwelling verbetert de bloedtoevoer en -circulatie, waardoor het antibioticum bij de infectie komt en het antibioticum effectiever wordt. Patiënten met een warm, gezwollen, gevoelig been moeten worden beoordeeld op zowel cellulitis als DVT omdat patiënten met primaire DVT vaak een secundaire cellulitis ontwikkelen, terwijl patiënten met primaire cellulitis vaak een secundaire DVT ontwikkelen. De plaats van resterende afwijkingen in de beenaders bij langdurige follow-up na diepe veneuze trombose en hun relatie tot de ontwikkeling van het post-trombotische syndroom.

Francisco Talavera, PharmD, PhD adjunct-assistent-professor, University of Nebraska Medical Center College of Pharmacy; Hoofdredacteur, Medscape Drug Reference. Gecombineerde intermitterende pneumatische beencompressie en farmacologische profylaxe voor preventie van veneuze trombo-embolie bij patiënten met een hoog risico. De prevalentie van suggestieve klinische kenmerken zoals zwelling van de benen en veneuze gevoeligheid was hoog en risicofactoren voor trombo-embolie kwamen minder vaak voor.

Leave Reply

All fileds with * are required