Is cellulitis zeer ernstig?

Cellulitis is een infectie van de diepere lagen van de huid en het onderliggende weefsel. Het kan ernstig zijn als het niet snel wordt behandeld. De infectie ontwikkelt zich plotseling en kan zich snel door het lichaam verspreiden. Ernstige infecties kunnen zich diep in het lichaam verspreiden en kunnen levensbedreigend zijn.

Cellulitis (Sel-u-lie-tis) is een veel voorkomende, potentieel ernstige bacteriële huidinfectie. De aangetaste huid is gezwollen en ontstoken en voelt meestal pijnlijk en warm aan. cellulitis heeft duidelijke symptomen die je niet mag negeren. Net als bij andere ernstige infecties, als cellulitis onbehandeld blijft, kan het zich door het hele lichaam verspreiden en ziekenhuisopname vereisen.

Het kan zelfs leiden tot een botinfectie of gangreen. Kortom, onbehandelde cellulitis kan levensbedreigend zijn; bacteriën kunnen zich snel door uw bloedbaan verspreiden. De meeste gevallen van cellulitis reageren goed op de behandeling en de symptomen verdwijnen binnen enkele dagen na het starten van een antibioticum. Maar als cellulitis niet wordt behandeld, kan cellulitis zich ontwikkelen en levensbedreigend worden.

Cellulitis is een veel voorkomende bacteriële huidinfectie die roodheid, zwelling en pijn veroorzaakt in het geïnfecteerde deel van de huid. Als het niet wordt behandeld, kan het zich verspreiden en ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Goede wondverzorging en hygiëne zijn belangrijk voor het voorkomen van cellulitis. U zult tekenen opmerken dat uw cellulitis-infectie geneest een paar dagen nadat u met antibiotica bent begonnen.

Bacteriën, die overal aanwezig zijn, kunnen in een snee, prikwond sijpelen of verbranden en cellulitis veroorzaken, een huidinfectie die zich ook in weefsellagen onder het oppervlak kan nestelen. Terugkerende episodes van cellulitis kunnen het lymfedrainagesysteem beschadigen en chronische zwelling van het aangedane ledemaat veroorzaken. In het geval dat een vermoeden van cellulitis niet reageert op een antibioticum, kan uw arts tests uitvoeren tijdens een vervolgbezoek. Om het risico op het ontwikkelen van cellulitis te verminderen, wast u alle kleine wonden zo snel mogelijk met water en zeep, bedek snijwonden en schaafwonden met gaas of een kleefverband om de wond te beschermen en controleer de wonden dagelijks op tekenen van infectie en genezing.

Een ander type bacterie dat cellulitis kan veroorzaken, is Pasteurella multocida, die meestal op mensen wordt overgedragen door een dierenkras of beet. Hoewel er geen vaccin is om cellulitis of groep A-streptokokkeninfecties in het algemeen te voorkomen, er zijn dingen die u kunt doen om uzelf en anderen te beschermen. Uw zorgverlener zal gewoonlijk antibiotica voorschrijven die via de mond worden ingenomen (orale antibiotica) om uw cellulitis te behandelen. Enkele andere mogelijke levensbedreigende complicaties van cellulitis zijn osteomyelitis (infectie van het onderliggende bot) en necrotiserende fasciitis, de „vleesetende ziekte die zacht weefsel vernietigt, soms leidend tot verlies van ledematen of zelfs de dood.

Als je niet veel weet over cellulitis of als je er nog nooit van hebt gehoord, volgen hier een paar snelle feiten om je op de hoogte te brengen van deze potentieel gevaarlijke huidinfectie. Deze infecties moeten worden behandeld omdat ze breuken in de huid kunnen veroorzaken die tot cellulitis kunnen leiden. Cellulitis is een veel voorkomende huidaandoening die vooral kinderen en mensen met wonden, chronische huidaandoeningen of een verzwakt immuunsysteem treft. In tegenstelling tot cellulitis kan deze aandoening beide zijden van het lichaam aantasten en is niet het gevolg van een bacteriële infectie.

Cellulitis kan overal op het lichaam voorkomen, maar sommige delen zijn vatbaarder voor deze infecties dan andere. Een keer cellulitis hebben verhoogt het risico om het opnieuw te krijgen, maar er kunnen stappen worden ondernomen om dat risico te verminderen. Cellulitis wordt veroorzaakt wanneer bacteriën, meestal streptokokken en stafylokokken, door een scheur of breuk in de huid binnendringen.

Leave Reply

All fileds with * are required