Wie behandelt periorbitale cellulitis?

Antibiotica worden toegediend via de mond, via schoten of via een ader (intraveneus; IV) om de infectie te helpen bestrijden. Periorbitale cellulitis verbetert bijna altijd met de behandeling. In zeldzame gevallen verspreidt de infectie zich naar de oogkas, wat resulteert in orbitale cellulitis. Behandeling voor periorbitale cellulitis omvat meestal orale antibiotica.

Nauwe follow-up met de arts van uw kind is noodzakelijk voor constante monitoring. Periorbitale cellulitis is een infectie die het ooglid en het omliggende gebied aantast. Het kan duidelijke zwelling en huidverkleuring veroorzaken in het getroffen gebied. Periorbitale cellulitis komt vaak voor door een kras of insectenbeet rond het oog die leidt tot infectie van de huid.

Symptomen kunnen zwelling, roodheid, pijn en gevoeligheid voor aanraking zijn die zich slechts rond één oog voordoen. De getroffen persoon kan het oog zonder pijn in alle richtingen bewegen, maar het kan moeilijk zijn om het ooglid te openen, vaak als gevolg van zwelling. Intramurale onderzoeken en behandeling volgens orbitale cellulitis Matige periorbitale cellulitis. In tegenstelling tot periorbitale cellulitis is orbitale cellulitis een gevaarlijke infectie, die blijvende problemen en diepere infecties kan veroorzaken.

Periorbitale cellulitis is een infectie van het ooglid en het gebied rond het oog; orbitale cellulitis is een infectie van de oogbol en weefsels eromheen. Zonder behandeling kan het echter overgaan tot orbitale cellulitis, een mogelijk levensbedreigende infectie die de oogbal zelf aantast. Periorbitale cellulitis zelf is niet erg gevaarlijk, maar als het niet meteen wordt behandeld, kan het leiden tot ernstigere aandoeningen zoals orbitale cellulitis. Periorbitale cellulitis is anders dan orbitale cellulitis, een infectie van het vet en de spieren rond het oog.

Lees meer over de verschillende aandoeningen met betrekking tot de Comprehensive Pediatric Ophthalmology Service en de beschikbare behandelingsopties in het Boston Children's Hospital. Poliklinische behandeling is een optie als orbitale cellulitis definitief is uitgesloten; kinderen mogen geen tekenen van systemische infectie hebben en moeten onder de hoede zijn van verantwoordelijke ouders of verzorgers. Hoewel sommige kleine ooginfecties, zoals een stye of pinkeye, vanzelf verdwijnen, vereist periorbitale cellulitis behandeling met antibiotica. Periorbitale cellulitis bij volwassenen wordt op dezelfde manier veroorzaakt en wordt precies hetzelfde behandeld als bij kinderen.

Een arts is nodig om periorbitale en orbitale cellulitis te onderscheiden van andere, meer goedaardige aandoeningen, zoals allergische reacties en virale of bacteriële conjunctivitis, die vaak het symptoom van rode, gezwollen ogen bevatten. Periorbitale cellulitis wordt ook wel preseptale cellulitis genoemd omdat het de structuren voor het septum aantast, zoals het ooglid en de huid rond het oog. Symptomen van orbitale cellulitis zijn zwelling, roodheid, pijn en gevoeligheid om rond één oog aan te raken, hoewel deze minder duidelijk kunnen zijn dan bij periorbitale cellulitis. De afdeling Infectieziekten is toegewijd aan het onderzoeken van betere manieren om infectieziekten te diagnosticeren, behandelen en voorkomen.

Als cellulitis verband houdt met trauma of vreemd lichaam, moet de behandeling grampositieve pathogenen omvatten, waaronder methicilline-resistente S. Beeldvormende tests zoals een CT-scan of MRI kunnen uw zorgverlener helpen onderscheid te maken tussen periorbitale cellulitis en orbitale cellulitis. Alles wat de ogen van u of uw kind aantast, is eng, maar periorbitale cellulitis komt veel voor en zal snel verdwijnen na het starten van antibiotica.

Leave Reply

All fileds with * are required