Hoe cellulitis zich verspreidt?

Cellulitis verspreidt zich meestal niet van persoon tot persoon. Het is mogelijk om een bacteriële huidinfectie op te lopen als u een open snee in uw huid heeft en deze de huid raakt die een actieve infectie heeft. Als u cellulitis ontwikkelt door een overgedragen infectie, kan het gevaarlijk zijn als u het niet tijdig behandelt. Wanneer u voor het eerst cellulitis krijgt, ziet uw huid er licht verkleurd uit.

Het kan een beetje warm aanvoelen. Naarmate de infectie zich verspreidt, wordt de verkleuring donkerder naarmate uw huid opzwelt en zacht wordt. Cellulitis is een veel voorkomende bacteriële huidinfectie die roodheid, zwelling en pijn veroorzaakt in het geïnfecteerde deel van de huid. Als het niet wordt behandeld, kan het zich verspreiden en ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken.

Goede wondverzorging en hygiëne zijn belangrijk voor het voorkomen van cellulitis. Als de infectie te lang onbehandeld blijft, kan cellulitis leiden tot pus (abcessen) of de verspreiding van bacteriën in de bloedbaan (bacteriëmie). Cellulitis is een infectie van de diepere lagen van de huid die meestal wordt veroorzaakt door bacteriën die normaal op het huidoppervlak leven. Het gevaar van cellulitis varieert afhankelijk van het type bacterie dat erbij betrokken is, hoe diep de infectie gaat, hoe groot het getroffen gebied is en of de persoon een stoornis van het immuunsysteem of een ander ernstig gezondheidsprobleem heeft.

Hoewel er geen vaccin is om cellulitis of groep A-streptokokkeninfecties in het algemeen te voorkomen, er zijn dingen die u kunt doen om uzelf en anderen te beschermen. Hoe ernstiger de cellulitis en hoe meer medische problemen de persoon heeft, hoe langer het kan duren om op te lossen. Cellulitis die wordt veroorzaakt door stafylokokken Staphylococcus aureus Infecties Staphylococcus aureus is de gevaarlijkste van alle veel voorkomende stafylokokkenbacteriën. Cellulitis is een veel voorkomende huidaandoening die vooral kinderen en mensen met wonden, chronische huidaandoeningen of een verzwakt immuunsysteem treft.

Verschillende soorten bacteriën kunnen cellulitis veroorzaken, een infectie van de diepere lagen van de huid. Op basis van het lichamelijk onderzoek kan uw zorgverlener u in het ziekenhuis behandelen, afhankelijk van de ernst van de cellulitis. Uw zorgverlener zal gewoonlijk antibiotica voorschrijven die via de mond worden ingenomen (orale antibiotica) om uw cellulitis te behandelen. Aandoeningen die het risico op het ontwikkelen van cellulitis in de toekomst verhogen (bijvoorbeeld voetschimmel Voetschimmel (Tinea Pedis) Voetschimmel is een dermatofyt (schimmel) infectie van de huid van de voeten.

Wanneer cellulitis herhaaldelijk dezelfde plaats aantast, vooral het been, kunnen lymfevaten beschadigd raken, waardoor permanente zwelling van het aangetaste weefsel ontstaat. U zult tekenen opmerken dat uw cellulitis-infectie geneest een paar dagen nadat u met antibiotica bent begonnen. Een cellulitis-infectie kan griepachtige symptomen veroorzaken, waaronder koorts hoger dan 100 graden Fahrenheit (38 graden Celsius), koude rillingen, zweten, lichaamspijnen en vermoeidheid. Artsen diagnosticeren cellulitis meestal door een lichamelijk onderzoek uit te voeren en naar de aangetaste huid te kijken.

Leave Reply

All fileds with * are required