Is cellulitis iets om je zorgen over te maken?

Cellulitis is een veel voorkomende bacteriële huidinfectie die roodheid, zwelling en pijn veroorzaakt in het geïnfecteerde deel van de huid. Als het niet wordt behandeld, kan het zich verspreiden en ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. cellulitis (Sel-u-lie-tis) is een veel voorkomende, mogelijk ernstige bacteriële huidinfectie. De aangetaste huid is gezwollen en ontstoken en voelt meestal pijnlijk en warm aan.

Cellulitis lijkt veel op cellulitis, maar de twee aandoeningen hebben niets gemeen. Cellulitis is een kuiltjes huid veroorzaakt door vetafzettingen. Cellulitis is een pijnlijke huidinfectie die optreedt wanneer bacteriën een breuk in uw huid binnendringen. Het kan levensbedreigend worden als het niet wordt behandeld, dus neem zo snel mogelijk contact op met uw arts als u een rode, gezwollen, gevoelige uitslag heeft.

Cellulitis wordt meestal veroorzaakt door een bacteriële infectie. Het komt voor wanneer bacteriën in de weefsels onder de huid terechtkomen. Cellulitis is een vaak pijnlijke huidinfectie. Het kan eerst verschijnen als een verkleurd, gezwollen gebied dat warm en zacht aanvoelt.

De verkleuring en zwelling kunnen zich snel verspreiden. De meeste gevallen van cellulitis reageren goed op de behandeling en de symptomen verdwijnen binnen enkele dagen na het starten van een antibioticum. Maar als cellulitis niet wordt behandeld, kan cellulitis zich ontwikkelen en levensbedreigend worden. Cellulitis wordt veroorzaakt wanneer bacteriën, meestal streptokokken en stafylokokken, door een scheur of breuk in de huid binnendringen.

Hoewel de meeste snijwonden, schaafwonden, blaren en insectenbeten niet tot cellulitis leiden, kan elke opening in de huid dat wel, onder de juiste omstandigheden. Het is belangrijk om cellulitis vroegtijdig te identificeren en te behandelen, omdat de aandoening zich snel door uw lichaam kan verspreiden. Indien onbehandeld, kan cellulitis leiden tot gangreen of septische shock en kan in ernstige gevallen een operatie vereisen. Wanneer het de huid rond het oog en de oogleden betreft, wordt dit periorbitale of preseptale cellulitis genoemd.

Cellulitis, aan de andere kant, is een bacteriële infectie van de huid, verschijnt vaak als een warm, rood, zacht, gezwollen gebied, Dr. In de meeste gevallen, uw arts hoeft geen diagnostische tests uit te voeren om te bepalen of u cellulitis heeft. Uw zorgverlener zal gewoonlijk antibiotica voorschrijven die via de mond worden ingenomen (orale antibiotica) om uw cellulitis te behandelen. Erysipelas is een bacteriële infectie in de bovenste laag van de huid, in tegenstelling tot cellulitis, een infectie in de onderste lagen van de huid.

Als u echter een ernstig geval van cellulitis heeft, kan uw zorgverlener tests aanbevelen om er zeker van te zijn dat de infectie zich niet naar andere delen van uw lichaam heeft verspreid. Hoewel cellulitis een bacteriële huidinfectie is, verspreidt het zich over het algemeen niet van persoon tot persoon. Cellulitis kan meestal met succes worden behandeld met antibiotica en de meeste mensen herstellen volledig. Om het risico op het ontwikkelen van cellulitis te verminderen, wast u alle kleine wonden zo snel mogelijk met water en zeep, bedek snijwonden en schaafwonden met gaas of een kleefverband om de wond te beschermen en controleer de wonden dagelijks op tekenen van infectie en genezing.

Cellulitis kan vaak thuis worden behandeld met een antibioticakuur, hoewel ernstige gevallen mogelijk in het ziekenhuis moeten worden behandeld. Volwassenen van 18 jaar en ouder met symptomen van cellulitis kunnen in bepaalde gevallen rechtstreeks advies en behandeling krijgen van een apotheek. Cellulitis tast echter dieper weefsel aan, terwijl erysipelas vaak het gevolg is van streptokokkenbacteriën en de effecten ervan oppervlakkiger zijn.

Leave Reply

All fileds with * are required