Hoe cellulitis ontstaat?

Cellulitis wordt veroorzaakt wanneer bacteriën, meestal streptokokken en stafylokokken, door een scheur of breuk in de huid binnendringen. De incidentie van een ernstiger stafylokokkeninfectie genaamd methicilline-resistente Staphylococcus aureus (MRSA) neemt toe. cellulitis treedt op wanneer bepaalde soorten bacteriën de huid binnendringen door een breuk in het oppervlak. Stafylokokken en Streptococcus (streptokokken) bacteriën veroorzaken vaak cellulitis.

Er zijn verschillende soorten cellulitis, afhankelijk van waar de infectie optreedt. Verschillende soorten antibiotica kunnen cellulitis behandelen. De arts zal beslissen over de beste optie nadat hij rekening heeft gehouden met het type bacterie dat de infectie veroorzaakt en factoren die specifiek zijn voor elke persoon. Door de oorzaak en het type bacterie te identificeren, kan een arts de meest geschikte behandeling voorschrijven.

Dit kan echter een uitdaging zijn, omdat de aanwezigheid van verschillende soorten bacteriën op de huid tot onnauwkeurige resultaten kan leiden. Cellulitis is een veel voorkomende infectie van de huid en de zachte weefsels eronder. Het gebeurt wanneer bacteriën een breuk in de huid binnendringen en zich verspreiden. Het resultaat is een infectie, die zwelling, roodheid, pijn of warmte kan veroorzaken.

Cellulitis is een niet-besmettelijke ontsteking van het bindweefsel van de huid, als gevolg van een bacteriële infectie. Antibiotica worden gegeven om infecties onder controle te houden, en pijnstillers kunnen nodig zijn om pijn onder controle te houden. Binnen 7 tot 10 dagen na de behandeling kan cellulitis worden genezen. Cellulitis maakt je huid pijnlijk, warm en gezwollen.

Het gebied ziet er meestal rood uit, maar dit is misschien minder duidelijk op een bruine of zwarte huid. Iedereen met symptomen moet onmiddellijk medische hulp krijgen, omdat onbehandelde cellulitis levensbedreigend kan zijn. Cellulitis is een bacteriële infectie in de diepere lagen van de huid en het vet en weke weefsel eronder. Er is echter onvoldoende wetenschappelijk bewijs om aan te tonen dat plantaardige remedies cellulitis kunnen behandelen.

Indien onbehandeld, kan cellulitis leiden tot gangreen of septische shock en kan in ernstige gevallen een operatie vereisen. Cellulitis is een veel voorkomende bacteriële huidinfectie die ontstekingen, huidverkleuring en pijn veroorzaakt. Op basis van het lichamelijk onderzoek kan uw zorgverlener u in het ziekenhuis behandelen, afhankelijk van de ernst van de cellulitis. Cellulitis tast echter dieper weefsel aan, terwijl erysipelas vaak het gevolg is van streptokokkenbacteriën en de effecten ervan oppervlakkiger zijn.

Erysipelas is een bacteriële infectie in de bovenste laag van de huid, in tegenstelling tot cellulitis, een infectie in de onderste lagen van de huid. Laboratoriumtests kunnen andere mogelijke oorzaken helpen uitsluiten, omdat andere aandoeningen op cellulitis kunnen lijken. Cellulitis is een diepe infectie van de huid, meestal vergezeld van gegeneraliseerde (systemische) symptomen zoals koorts en koude rillingen. Cellulitis begint meestal als een gezwollen, roze of rood stukje huid dat in omvang en ernst kan toenemen naarmate de infectie zich verspreidt.

Voor milde cellulitis die een klein deel van de huid aantast, zal een arts antibiotische tabletten voorschrijven - meestal gedurende een week. Een persoon kan niet altijd voorkomen dat cellulitis zich ontwikkelt, maar er zijn enkele manieren om het risico te verminderen. Cellulitis is meestal niet besmettelijk, maar kan door contact worden verspreid als een persoon met een open wond de huid raakt die een actieve infectie heeft. Mensen met schimmelinfecties van de voeten kunnen cellulitis hebben die steeds terugkomt, vooral als u diabetes heeft.

Leave Reply

All fileds with * are required