Waar komt cellulitis voor op het lichaam?

De huid kan er ontpit uitzien, zoals de schil van een sinaasappel, of er kunnen blaren op de aangetaste huid verschijnen. Sommige mensen kunnen ook koorts en koude rillingen krijgen. cellulitis kan overal op het lichaam voorkomen, maar komt het meest voor op de voeten en benen. Cellulitis treft meestal de onderbenen, maar het kan voorkomen op het gezicht, armen en andere gebieden.

De infectie treedt op wanneer een breuk in de huid bacteriën binnenlaat. Cellulitis is een veel voorkomende infectie van de huid en de zachte weefsels eronder. Het gebeurt wanneer bacteriën een breuk in de huid binnendringen en zich verspreiden. Het resultaat is een infectie, die zwelling, roodheid, pijn of warmte kan veroorzaken.

Cellulitis maakt je huid pijnlijk, warm en gezwollen. Het gebied ziet er meestal rood uit, maar dit is misschien minder duidelijk op een bruine of zwarte huid. Cellulitis is een diepe infectie van de huid, meestal vergezeld van gegeneraliseerde (systemische) symptomen zoals koorts en koude rillingen. Het gebied van roodheid neemt in omvang toe naarmate de infectie zich verspreidt.

Het midden van de omcirkelde laesie is biopsie uitgevoerd. Breng thuis het geïnfecteerde gebied hoger dan uw hart omhoog om zwelling te verminderen en de genezing te versnellen. Cellulitis is een infectie van de huid en wordt meestal veroorzaakt door de bacterie Streptococcus of Staphylococcus. Deze bacteriën kunnen via kleine scheurtjes (fissuren) de huid binnendringen, waardoor er plotseling roodheid, zwelling en warmte in de huid ontstaat.

Cellulitis gaat soms gepaard met koorts, koude rillingen en algemene vermoeidheid. Als de infectie te lang onbehandeld blijft, kan cellulitis resulteren in zakken van pus (abcessen) of de verspreiding van bacteriën in de bloedbaan (bacteriëmie). De meeste gevallen van cellulitis verdwijnen echter met geschikte antibioticatherapie. Cellulitis is een veel voorkomende bacteriële huidinfectie die ontstekingen, huidverkleuring en pijn veroorzaakt.

Terugkerende episodes van cellulitis kunnen het lymfedrainagesysteem beschadigen en chronische zwelling van het aangedane ledemaat veroorzaken. De infectie kan overal op het lichaam voorkomen en kan tot ernstige complicaties leiden als deze onbehandeld blijft. Indien onbehandeld, kan cellulitis leiden tot gangreen of septische shock en kan in ernstige gevallen een operatie vereisen. Sommige mensen met terugkerende cellulitis kunnen langdurige antibiotica met een lage dosis voorgeschreven krijgen om te voorkomen dat infecties terugkomen.

Het is belangrijk om cellulitis vroegtijdig te identificeren en te behandelen, omdat de aandoening zich snel door uw lichaam kan verspreiden. Als de infectie te lang onbehandeld blijft, kan cellulitis leiden tot pus (abcessen) of de verspreiding van bacteriën in de bloedbaan (bacteriëmie). Cellulitis wordt veroorzaakt wanneer bacteriën, meestal streptokokken en stafylokokken, door een scheur of breuk in de huid binnendringen. Cellulitis tast echter dieper weefsel aan, terwijl erysipelas vaak het gevolg is van streptokokkenbacteriën en de effecten ervan oppervlakkiger zijn.

Voor milde cellulitis die een klein deel van de huid aantast, zal een arts antibiotische tabletten voorschrijven - meestal gedurende een week. Cellulitis is een niet-besmettelijke ontsteking van het bindweefsel van de huid, als gevolg van een bacteriële infectie. Op basis van het lichamelijk onderzoek kan uw zorgverlener u in het ziekenhuis behandelen, afhankelijk van de ernst van de cellulitis. Onbehandelde cellulitis kan leiden tot bacteriëmie, endocarditis, osteomyelitis, toxisch shocksyndroom of sepsis.

In tegenstelling tot cellulitis kan deze aandoening beide zijden van het lichaam aantasten en is niet het gevolg van een bacteriële infectie.

Leave Reply

All fileds with * are required