Kunnen schone mensen cellulitis krijgen?

Door breuken in de huid kunnen bacteriën binnendringen Iedereen kan cellulitis krijgen, maar sommige factoren kunnen het risico op het krijgen van deze infectie verhogen. Als er huidbreuken optreden, houd het gebied dan schoon en gebruik een vrij verkrijgbare antibiotische zalf. Als u diabetes heeft, controleer dan uw voeten visueel op tekenen van huidbreuken of infectie. Knip ook geen wratten of eelt weg en knip de teennagels niet te kort.

Vroegtijdige behandeling met antibiotica kan voorkomen dat cellulitis ernstiger wordt. Bij regressieanalyse waren significante voorspellers van infectie van zacht weefsel een voorgeschiedenis van huidinfectie (AOR 7,0) en het niet dagelijks schoonmaken van kleding (AOR 2,. Hoewel er veel risicofactoren zijn geïdentificeerd, waaronder oedeem, huidafbraak en penetratie van de huid, zijn er weinig gegevens beschikbaar over de vraag of gewoonten voor persoonlijke hygiëne (baden en schone kleding) geassocieerd zijn met een verhoogd risico op infectie van zacht weefsel. Als u een wond van welke aard dan ook krijgt, maak deze dan grondig schoon met warm zeepwater om vuil en bacteriën weg te spoelen.

We vroegen naar badgewoonten, toegang tot schone kleding en huidbreuken door intraveneus (IV) drugsgebruik als risicofactoren. Sommige mensen maken de fout om hun antibiotica te snel te stoppen, maar als je de serie niet afmaakt, dood je de bacteriën misschien niet volledig en kan de infectie terugkeren. Voor zwarte mensen met strak opgerold haar kunnen bepaalde haarproducten en -stijlen grote hoofdhuidproblemen veroorzaken, jeuk, schilfers en zelfs kale plekken. Veel mensen die weer cellulitis krijgen, hebben meestal huidaandoeningen die niet verdwijnen zonder behandeling, zoals voetschimmel of impetigo.

Sommige mensen met terugkerende cellulitis kunnen langdurige antibiotica met een lage dosis voorgeschreven krijgen om te voorkomen dat infecties terugkomen. Stafylokok- en streptokokkenbacteriën worden vaak aangetroffen op de huid en slijmvliezen van de mond en neus bij gezonde mensen. Reinig eventuele wonden met water en antibacteriële zeep en bedek ze met een schoon verband om het risico op infectie te verminderen. Cellulitis is een veel voorkomende huidaandoening die vooral kinderen en mensen met wonden, chronische huidaandoeningen of een verzwakt immuunsysteem treft.

Leave Reply

All fileds with * are required