Is cellulitis een ernstige infectie?

Complicaties van cellulitis kunnen zeer ernstig zijn. Deze kunnen uitgebreide weefselschade en weefselsterfte (gangreen) omvatten. De infectie kan zich ook verspreiden naar het bloed, botten, lymfesysteem, hart of zenuwstelsel. Deze infecties kunnen leiden tot amputatie, shock of zelfs de dood.

Cellulitis (Sel-u-lie-tis) is een veel voorkomende, potentieel ernstige bacteriële huidinfectie. De aangetaste huid is gezwollen en ontstoken en voelt meestal pijnlijk en warm aan. Cellulitis is een veel voorkomende bacteriële huidinfectie die ontstekingen, huidverkleuring en pijn veroorzaakt. Complicaties komen soms voor, maar kunnen ernstig zijn.

Neem altijd contact op met uw arts als u symptomen van cellulitis ontwikkelt. Cellulitis is een infectie van de diepere lagen van de huid en het onderliggende weefsel. Het kan ernstig zijn als het niet snel wordt behandeld. Cellulitis is een niet-besmettelijke ontsteking van het bindweefsel van de huid, als gevolg van een bacteriële infectie.

Antibiotica worden gegeven om infecties onder controle te houden, en pijnstillers kunnen nodig zijn om pijn onder controle te houden. Binnen 7 tot 10 dagen na de behandeling kan cellulitis worden genezen. Cellulitis wordt veroorzaakt wanneer bacteriën, meestal streptokokken en stafylokokken, door een scheur of breuk in de huid binnendringen. Erysipelas is een bacteriële infectie in de bovenste laag van de huid, in tegenstelling tot cellulitis, een infectie in de onderste lagen van de huid.

Indien onbehandeld, kan cellulitis leiden tot gangreen of septische shock en kan in ernstige gevallen een operatie vereisen. Volwassenen van 18 jaar en ouder met symptomen van cellulitis kunnen in bepaalde gevallen rechtstreeks advies en behandeling krijgen van een apotheek. Mensen met schimmelinfecties van de voeten kunnen cellulitis hebben die steeds terugkomt, vooral als u diabetes heeft. Cellulitis is een diepe infectie van de huid, meestal vergezeld van gegeneraliseerde (systemische) symptomen zoals koorts en koude rillingen.

Terugkerende episodes van cellulitis kunnen het lymfedrainagesysteem beschadigen en chronische zwelling van het aangedane ledemaat veroorzaken. Maar 14,5 miljoen mensen in de Verenigde Staten krijgen elk jaar cellulitis, volgens de American Dermatology Association. Cellulitis is een veel voorkomende huidaandoening die vooral kinderen en mensen met wonden, chronische huidaandoeningen of een verzwakt immuunsysteem treft. Een cellulitis-infectie kan griepachtige symptomen veroorzaken, waaronder koorts hoger dan 100 graden Fahrenheit (38 graden Celsius), koude rillingen, zweten, lichaamspijnen en vermoeidheid.

Cellulitis verschijnt meestal rond een beschadigde huid, maar het komt ook voor op delen van uw huid met slechte hygiëne. Cellulitis kan vaak thuis worden behandeld met een antibioticakuur, hoewel ernstige gevallen mogelijk in het ziekenhuis moeten worden behandeld. Het is belangrijk om cellulitis vroegtijdig te identificeren en te behandelen, omdat de aandoening zich snel door uw lichaam kan verspreiden. Elke breuk - een naaldprik, een papiersnede, een kras, een bijensteek, duizend andere dingen - kan leiden tot een bacteriële infectie van de huid die bekend staat als cellulitis.

Als u echter een ernstig geval van cellulitis heeft, kan uw zorgverlener tests aanbevelen om er zeker van te zijn dat de infectie zich niet naar andere delen van uw lichaam heeft verspreid.

Leave Reply

All fileds with * are required