Geneest cellulitis vanzelf?

Milde cellulitis verdwijnt vanzelf of kan worden behandeld met antibiotica. Zonder antibioticabehandeling kan cellulitis zich buiten de huid verspreiden. Het kan uw lymfeklieren binnendringen en zich in uw bloedbaan verspreiden. Zodra het uw bloedbaan bereikt, kunnen bacteriën snel een levensbedreigende infectie veroorzaken die bekend staat als bloedvergiftiging.

De behandeling van cellulitis omvat meestal een oraal antibioticum op recept. Laat uw zorgverlener binnen drie dagen na het starten van een antibioticum weten of de infectie op de behandeling reageert. U moet het antibioticum voor de volledige kuur innemen, meestal 5 tot 10 dagen, zelfs als u zich beter begint te voelen. Cellulitis wordt meestal behandeld met antibiotica.

Veel infecties kunnen thuis met antibiotische tabletten worden behandeld. Voor milde cellulitis die een klein deel van de huid aantast, zal een arts antibiotische tabletten voorschrijven - meestal gedurende een week. Cellulitis wordt normaal gesproken niet van persoon tot persoon verspreid, omdat de infectie diep in de huid plaatsvindt en vaak wordt veroorzaakt door bacteriën die zonder problemen op het huidoppervlak leven. Als u denkt dat uw nieuwe huidinfectie cellulitis is of als u tijdens de behandeling zorgwekkende symptomen ervaart, neem dan contact op met DispatchHealth.

Cellulitis wordt meestal veroorzaakt door stafylokokken („stafylokokken”) of streptokokken („streptokokken”) bacteriën die op de huid of het binnenoppervlak van de neus of mond leven. Herhaalde cellulitis kan blijvende schade toebrengen aan uw lymfeklieren, die een belangrijke rol spelen in uw immuunsysteem. Cellulitis kan meestal met succes worden behandeld met antibiotica en de meeste mensen herstellen volledig. Cellulitisnoodsituatie treedt op wanneer bacteriën erin slagen onder de huid te komen en zich naar de onderliggende weefsels te verspreiden, cellulitis kan zich ontwikkelen.

De nooddiagnose van cellulitis is normaal gesproken een eenvoudige zaak voor uw arts, op basis van een lichamelijk onderzoek en uw medische geschiedenis. Als uw cellulitis na twee of drie dagen niet verbetert, kan uw arts een ander antibioticum voorschrijven of u laten opnemen voor een IV-behandeling. Dus, hoe weet je of je huidinfectie cellulitis is? De meeste cellulitisinfecties zijn gemakkelijk visueel te diagnosticeren; uw arts kan aanvullende tests voorstellen om andere aandoeningen uit te sluiten als de diagnose twijfelachtig is. Houd het getroffen gebied van dag tot dag in de gaten, aangezien het zich snel kan verspreiden, en als u een verslechtering of verspreiding van de tekenen of symptomen van cellulitis opmerkt, zoek dan medische hulp.

Ervoor zorgen dat de hierboven genoemde onderliggende gezondheidsproblemen goed onder controle zijn, kan het risico op cellulitis helpen verminderen. Een langere kuur kan nodig zijn als uw symptomen na een week niet verbeteren of als u een onderliggende aandoening heeft waardoor cellulitis moeilijker te behandelen is, zoals lymfoedeem. Cellulitis kan vaak thuis worden behandeld met een antibioticakuur, hoewel ernstige gevallen mogelijk in het ziekenhuis moeten worden behandeld. Het is belangrijk op te merken dat cellulitis symptomen soms erger kunnen worden voordat ze beter worden tijdens de behandeling.

Leave Reply

All fileds with * are required