Wat zijn 3 symptomen van cellulitis?

Tekenen en symptomen Over het algemeen verschijnt cellulitis als een rood, gezwollen en pijnlijk deel van de huid dat warm en zacht aanvoelt. De huid kan er ontpit uitzien, zoals de schil van een sinaasappel, of er kunnen blaren op de aangetaste huid verschijnen. Sommige mensen kunnen ook koorts en koude rillingen krijgen. Cellulitis maakt je huid pijnlijk, warm en gezwollen.

Het gebied ziet er meestal rood uit, maar dit is misschien minder duidelijk op een bruine of zwarte huid. Cellulitis is een pijnlijke bacteriële infectie van de diepere huidlagen. Het kan plotseling beginnen en kan levensbedreigend worden zonder onmiddellijke behandeling. Cellulitis is een veel voorkomende infectie van de huid en de zachte weefsels eronder.

Het gebeurt wanneer bacteriën een breuk in de huid binnendringen en zich verspreiden. Het resultaat is een infectie, die zwelling, roodheid, pijn of warmte kan veroorzaken. De arts kan vragen stellen over alle medicijnen die een persoon gebruikt, hun symptomen en hun medische geschiedenis. Afhankelijk van de ernst van uw symptomen, kan uw arts het getroffen gebied een paar dagen willen controleren om te zien of de verkleuring en zwelling zich verspreiden.

Zelfs als uw symptomen binnen een paar dagen verbeteren, is het van cruciaal belang om alle antibiotica te nemen die uw arts voorschrijft. Als een persoon behandeling zoekt zodra de symptomen optreden, is de kans groot dat de behandeling effectief is. Iedereen met symptomen moet onmiddellijk medische hulp krijgen, omdat onbehandelde cellulitis levensbedreigend kan zijn.

Leave Reply

All fileds with * are required