Hoe ziet cellulitis eruit bij genezing?

Het genezingsproces is echter grotendeels. Over het algemeen verschijnt cellulitis als een rood, gezwollen en pijnlijk deel van de huid dat warm en zacht aanvoelt. De huid kan er ontpit uitzien, zoals de schil van een sinaasappel, of er kunnen blaren op de aangetaste huid verschijnen. Sommige mensen kunnen ook koorts en koude rillingen krijgen.

Cellulitis kan overal op het lichaam voorkomen, maar komt het meest voor op de voeten en benen. Met de behandeling kan een klein stukje cellulitis bij een gezond persoon binnen ongeveer 5 dagen verdwijnen. Hoe ernstiger de cellulitis en hoe meer medische problemen de persoon heeft, hoe langer het kan duren om op te lossen. Zeer ernstige cellulitis kan 2 weken of langer duren, zelfs bij behandeling in het ziekenhuis.

Als je een mild geval hebt en een snelle behandeling krijgt, kun je al snel uit het bos zijn. Verwacht verlichting van koorts en koude rillingen (als u ze had) binnen een dag of twee nadat u met uw medicatie bent begonnen. Zwelling en warmte kunnen binnen een paar dagen verbeteren, hoewel deze symptomen een paar weken kunnen aanhouden. Vertel het uw arts als u zich binnen enkele dagen niet beter voelt met uw antibioticum.

Mogelijk hebt u verschillende medicijnen en mogelijk meer tests nodig. Hoewel zeldzaam, kunt u cellulitis oplopen als u een open wond heeft en huid-op-huidcontact heeft met de open wond van een geïnfecteerde persoon. Als u denkt dat uw nieuwe huidinfectie cellulitis is of als u tijdens de behandeling zorgwekkende symptomen ervaart, neem dan contact op met DispatchHealth. Deze infecties moeten worden behandeld omdat ze breuken in de huid kunnen veroorzaken die tot cellulitis kunnen leiden.

Het is belangrijk op te merken dat cellulitis symptomen soms erger kunnen worden voordat ze beter worden tijdens de behandeling. Cellulitis is een veel voorkomende huidaandoening die vooral kinderen en mensen met wonden, chronische huidaandoeningen of een verzwakt immuunsysteem treft. Mensen die meerdere cellulitisinfecties onder de knie hebben gehad, moeten worden gecontroleerd op schimmelinfecties, zoals voetschimmel. Dus, hoe weet je of je huidinfectie cellulitis is? De meeste cellulitisinfecties zijn gemakkelijk visueel te diagnosticeren; uw arts kan aanvullende tests voorstellen om andere aandoeningen uit te sluiten als de diagnose twijfelachtig is.

Om cellulitis te diagnosticeren, zal uw zorgverlener naar uw symptomen vragen en een lichamelijk onderzoek van het getroffen gebied uitvoeren. Streptococcus aureus (strep) en Staphylococcus aureus (stafylokok) zijn de soorten bacteriën die gewoonlijk cellulitis veroorzaken. Het gevaar van cellulitis varieert afhankelijk van het type bacterie dat erbij betrokken is, hoe diep de infectie gaat, hoe groot het getroffen gebied is en of de persoon een stoornis van het immuunsysteem of een ander ernstig gezondheidsprobleem heeft. Soms moeten artsen tests uitvoeren om cellulitis te onderscheiden van een bloedstolsel in de diepe aderen van het been (diepe veneuze trombose) Diepe veneuze trombose (DVT) Trombose is wanneer een bloedstolsel (een trombus genoemd) een bloedvat blokkeert.

Ernstige maar zeldzame complicaties zijn onder meer ernstige huidinfecties die weefsel snel vernietigen (necrotiserende huidinfecties genoemd) Necrotiserende huidinfecties Necrotiserende huidinfecties, waaronder necrotiserende cellulitis en necrotiserende fasciitis, zijn ernstige vormen van cellulitis die worden gekenmerkt door de dood van geïnfecteerde huid en weefsels (necrose). De symptomen van cellulitis worden echter vaak erger voordat ze beter worden, waarschijnlijk omdat, met de dood van de bacteriën, stoffen vrijkomen die weefselschade veroorzaken. Artsen diagnosticeren cellulitis meestal door een lichamelijk onderzoek uit te voeren en naar de aangetaste huid te kijken. Lees meer) zijn de twee meest voorkomende oorzaken van cellulitis Oorzaken Cellulitis is een zich verspreidende bacteriële infectie van de huid en de weefsels direct onder de huid.

Cellulitis waarbij de zachte weefsels onder de huid betrokken zijn, is over het algemeen niet besmettelijk, maar het kan enigszins besmettelijk zijn, afhankelijk van welke bacterie de cellulitis veroorzaakt en of er blaren, vocht of pus sijpelt, waardoor het gemakkelijker te verspreiden is.

Leave Reply

All fileds with * are required