Kan cellulitis worden genezen zonder antibiotica?

Cellulitis wordt meestal behandeld met antibiotica. Veel infecties kunnen thuis met antibiotische tabletten worden behandeld. cellulitis behandeling omvat meestal een oraal antibioticum op recept. Laat uw zorgverlener binnen drie dagen na het starten van een antibioticum weten of de infectie op de behandeling reageert.

U moet het antibioticum voor de volledige kuur innemen, meestal 5 tot 10 dagen, zelfs als u zich beter begint te voelen. Gelukkig zijn er natuurlijke behandelingsopties voor cellulitis, zoals het beschermen van open snijwonden, het beoefenen van goede hygiëne, het behandelen van de infectie en meer. Andere risicofactoren voor het ontwikkelen van allerlei soorten infecties zijn onder meer erg gestrest zijn (emotioneel of fysiek, zoals door uitputting), obesitas, het eten van een ongezond voedingspatroon dat resulteert in tekorten, het nemen van corticosteroïden, het roken van sigaretten en het gebruik van drugs. De resistentie die bepaalde stammen van bacteriën en virussen hebben ontwikkeld tegen antibiotica (en ook veel voorkomende antibacteriële producten die thuis worden gebruikt) wordt nu beschouwd als een wereldwijde gezondheidscrisis.

Cellulitissymptomen ontstaan door de ontstekingsreacties van het lichaam (het lichaam probeert zichzelf te beschermen tegen de bestrijding van de bacteriën), evenals door irritatie en zwelling als gevolg van de proliferatie van schadelijke bacteriën. Cellulitis abcesdrainage is meestal alleen nodig als de infectie pijnlijke symptomen veroorzaakt of wanneer complicaties optreden. Bovendien kan het wondgenezingspotentieel van oregano-olie de symptomen van cellulitis helpen verminderen en de genezing versnellen (. Potentieel ernstige complicaties veroorzaakt door cellulitis kunnen het ontwikkelen van grote, pijnlijke abcessen onder de huid, schade aan de lymfevaten, permanente zwelling van het aangetaste weefsel, permanent vernietigd huidweefsel en de verspreiding van bacteriën door het bloed (bacteriëmie genoemd, wat leven is- bedreigend).

Volgens de Centers For Disease Control and Prevention verhogen verschillende factoren het risico op het verspreiden van stafylokokbacteriën die cellulitis veroorzaken. Iedereen met symptomen moet onmiddellijk medische hulp krijgen, omdat onbehandelde cellulitis levensbedreigend kan zijn. Cellulitis, een bacteriële infectie, tast meerdere lagen van de huid aan en moet zo vroeg mogelijk worden behandeld om het risico op gangreen of sepsis te voorkomen. Meestal wordt slechts één kant van het lichaam van een patiënt aangetast door een cellulitisinfectie, meestal één been, voet of hand die huiduitslag ontwikkelt.

Antibiotica die worden gebruikt om cellulitisinfecties te beheersen door stafylokokbacteriën te verminderen, zijn dicloxacilline, cefalexine, trimethoprim met sulfamethoxazol, clindamycine of doxycycline. Totdat u uw zorgverlener ziet, kunt u het gewonde gebied echter met water en zeep wassen en er een koele, vochtige doek overheen leggen. Gezien de prachtige antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen van tea tree olie, is het geen verrassing dat het kan helpen bij de behandeling van cellulitis.

Leave Reply

All fileds with * are required