Cellulitis, is er iets aan te doen?

De lente is begonnen en het duurt niet lang meer voor het bikini seizoen is geopend. Voor veel vrouwen de aanleiding om aandacht te besteden aan gewicht en contour. Ongeveer 90 % van de westerse vrouwen heeft te maken met cellulitis (sinaasappelhuid) terwijl natuurvolken er nauwelijks last van hebben. Het is zowel bij slanke als volle vrouwen aanwezig en kan zelfs meer zichtbaar worden door gewichtsverlies. Cellulitis is hardnekkig, is er eigenlijk wel iets aan te doen?

Wat is cellulitis?

Cellulitis heeft te maken een combinatie van factoren. Het is zeker hormoon gerelateerd. Mannen hebben er bijvoorbeeld bijna geen last van (ongeveer 10% van de mannen). Echter, wanneer mannen hormoontherapie ondergaan voor een gender transformatie ontwikkelen ze vaak ook cellulitis*. Dit komt omdat de toediening van de vrouwelijke hormonen, aan de ene kant de vet distributie verandert naar de benen en billen en tegelijkertijd het bindweefsel slapper en de huid dunner maakt. Met het dunner worden van het bindweefsel breekt het onderliggende vet als het ware door het bindweefsel heen waardoor er onregelmatigheden zichtbaar worden.

Waardoor krijg je cellulitis?

Hoewel insuline resistentie (diabetes), toename in gewicht en hormonale onbalans allemaal factoren zijn die bijdragen aan cellulitis, is er een belangrijke factor die niet altijd wordt benoemd. Namelijk: het effect van lifestyle en voeding op de kwaliteit van het bindweefsel. Er zijn veel verschillende meningen over de oorzaak en de aanpak van cellulitis en er is helaas weinig onderzoek te vinden over de rol van voeding. Maar er verschijnen wel steeds meer getuigenissen over het succesvol aanpakken van dit probleem door het bindweefsel van binnenuit te versterken.

Welke voeding werkt tegen cellulitis?

Verrassend genoeg moeten we terug naar grootmoeders receptenboek voor een van de beste recepten tegen cellulitis. Traditionele kippensoep (bone broth) bevat namelijk van nature veel stoffen die belangrijk zijn voor het bindweefsel, te weten: collageen, glucosamine, diverse mineralen en hyaluronzuur. Veel mensen zweren erbij.

Hoe kom je snel van cellulitis af?

Voor een snel resultaat is voeding alleen helaas niet genoeg. Suppletie met een goed collageen supplement, inclusief verschillende hulpstoffen zoals vitamine C, hyaluronzuur en glucosamine zorgt naast een beter kwaliteit van de huid ook voor een vermindering van cellulits. Het versterkte bindweefsel houdt de vetcellen beter op de plaats met een gladde contour als gevolg. Een meer natuurlijk voedingspatroon met weinig geraffineerde suikers zorgt daarnaast voor een betere hormoonbalans, betere vochthuishouding en meer vetverbranding.

Bikini klaar zonder cellulitis!

Geduld en consequente lifestyle zijn belangrijk om cellulitis echt te laten verdwijnen. Er is meestal een langere periode van suppletie en aanpassing in de voeding nodig voordat de resultaten zich laten zien, dit kan wel een paar maanden tot een jaar duren. Wanneer we verschillende behandelingen met elkaar combineren ontstaat er een hele complete aanpak. Het beste en snelste resultaat wordt bereikt met een combinatie van vetreductie, bindweefselmassage, gezonde lifestyle en suppletie met collageen.

Bronnen:

http://www.transgendercare.com/medical/hormonal/hormone-tx_assch_gooren.htm

https://en.wikipedia.org/wiki/Hormone_replacement_therapy_(male-to-female)

http://www.medicalnewstoday.com/articles/149465.php

Dr. Natasha Turner http://drnatashaturner.com/cellulite-101-what-it-is-and-how-to-get-rid-of-it/

http://www.celluliteinvestigation.com/

#cellulitis #hyaluronzuur #sinaasappelhuid #bindweefsel

Ontvang 1 x per maand ons leuke E-ZINE met nieuwe trainingsdata en tips!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Nieuwe data 2020! 

Nieuwe trainingen in Belgie en Nederland!! Er zij nog plekken vrij.

 

Beautyfood Acadamy | beautyfoodacademy@gmail.com | +31 6 267 974 11

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle