Gezonde voeding = Beauty Boost


In onze vorige blog las je dat onderzoek steeds meer bevestigd dat gezonde voeding bijdraagt aan verbetering van huid, haar en nagels. Maar hoe werkt beautyfood eigenlijk? Inzicht in waarom gezonde voeding werkt, geeft helder weer waarom voedingsadvies belangrijk is in de beauty branche. En een klant die goed geïnformeerd is, is in no-time gemotiveerd!

Het metabool reactiepad Stoffen die in het lichaam verwerkt worden bewandelen het zogenaamde metabool reactiepad: een aaneenschakeling van chemische reacties die tot een bepaald eindresultaat leiden. Voor een gezond en stralend uiterlijk is het belangrijk dat de stappen op dit pad goed doorlopen worden.

Vitaminen en mineralen Het eten van de juiste vitaminen en mineralen is een cruciale voorwaarde voor het optimaal verlopen van deze metabole reactiepaden. Bevat de voeding weinig voedingswaarde, dan kunnen deze processen niet, of minder goed plaatsvinden. Hierdoor wordt collageen bijvoorbeeld niet optimaal aangemaakt of vind er minder weefselherstel plaats. Het kan ook zijn dat door vitamine en mineraal tekorten bepaalde neurotransmitters niet goed worden aangemaakt en hierdoor kunnen we depressie of angstigheid ervaren.

Van salade naar co-enzymen Metabole reactiepaden vinden plaats met behulp van enzymen. Enzymen worden in de cel geproduceerd en zorgen ervoor dat chemische reacties in het lichaam kunnen plaatsvinden. Om te functioneren hebben zij co-enzymen nodig. En dat is waar de vitaminen en mineralen om de hoek komen. De vitaminen en mineralen in onze sapjes en salades zijn die belangrijke co-enzymen.

Beauty Boost! Wanneer in het lichaam de voorwaarden gecreëerd kunnen worden waarin de metabole reactiepaden optimaal kunnen verlopen dan krijgt het lichaam en enorme boost om te vernieuwen, op te bouwen en te repareren. Het is dan ook niet zelden dat wanneer iemand gezond gaat eten dit een zeer snel resultaat geeft in de kwaliteit van haar, huid en nagels. Het is daadwerkelijk mogelijk om te klok terug te draaien wanneer het lichaam over de juiste voorwaarden beschikt.

Door als beauty-professional voedingsadvies aan te bieden als aanvulling op de gebruikelijke behandelingen, kun je je klanten helpen nog tevredener, gezonder en mooier in het leven te laten staan.

Willen jij en je collega’s je verder verdiepen in beautyfood of hebben jullie vragen? Neem gerust contact op. We helpen je graag verder!


Ontvang 1 x per maand ons leuke E-ZINE met nieuwe trainingsdata en tips!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Nieuwe data 2020! 

Nieuwe trainingen in Belgie en Nederland!! Er zij nog plekken vrij.

 

Beautyfood Acadamy | beautyfoodacademy@gmail.com | +31 6 267 974 11

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle