Onderschat, maar heel belangrijk voor de huid

Een goede stoelgang is heel belangrijk voor een mooie huid

Een trage stoelgang of hinderlijke verstopping is een onderschat probleem en vaak heel eenvoudig op te lossen. Het is niet alleen een probleem omdat het lichaam zijn afvalstoffen niet goed kwijt kan, maar ook vanwege sommige hormonen die via de darmen afgevoerd moeten worden. Blijft de darminhoud te lang in de darm dan kunnen deze hormonen gerecycled worden en bijdragen aan onbalans in de hormoonhuishouding. Een een onbalans in de hormoonhuishouding draagt weer bij aan acné problematiek.

Melkproducten en verstopping

Wat veel mensen zich niet realiseren is dat melkproducten en/of een gevoeligheid voor glutende oorzaak kunnen zijn van verstopping. En het (tijdelijk) weglaten van melkproducten en gluten kan een enorm verschil maken zelfs in de meest ernstige gevallen. Onderstaand vind je een smoothierecept dat je goed kunt gebruiken om de boel weer op gang te brengen.

Stoelgang Smoothie

1/2 avocado

2 stengels bleekselderij

1 el. chiazaad geweekt in wat water

3 à 4 grote pruimen of een groene appel

100 gram bosbessen of ander rood fruit (optioneel)

500 ml amandelmelk

zo nodig wat stevia


Ontvang 1 x per maand ons leuke E-ZINE met nieuwe trainingsdata en tips!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Bedankt!