HEALTHY FOOD IN 2016: WHAT’S THE FUSS…

Waarom we ons zo druk maken om eten

Misschien zijn we er een beetje moe van om steeds in magazines en kranten te lezen over eten. Wat is gezond, wat niet. En alle tegenstrijdige berichten daarover. Waarom zouden we ons eigenlijk zo druk maken over eten?

Ten eerste houdt de media ervan om dingen op te blazen dus ook het onderwerp voeding ontkomt daar niet aan. Maar dat betekent niet dat het onderwerp an sich net zo een hype is als de media ons wil laten geloven. Sterker nog, als we naar de ontwikkelingen kijken in de food branche, de medische wereld en als we kijken naar de talloze onderzoeken die momenteel naar voeding worden gedaan is er maar 1 conclusie mogelijk. De samenleving waarin we leven wordt wakker voor het gegeven dat voeding van invloed is op onze gezondheid, levenskwaliteit en leeftijd. Dát is de reden dat je er zoveel over leest en hoort. Want er valt namelijk veel over te vertellen.

Het is geen Trend maar een Transformatie

De food branche bereid zich voor op grote veranderingen. Steeds meer nieuwe en gezonde producten vinden hun weg naar de schappen. Het is een verandering die de consument heeft afgedwongen maar die niet geheel vrijwillig is verlopen. De ene na de andere Mc Donalds legt het loodje en leuke, hippe juice & salad bars schieten als paddenstoelen uit de grond. En deze keer met succes. Een paar jaar geleden was Nederland namelijk nog niet zo ver en hebben meerdere enthousiastelingen de deuren weer moeten sluiten. We zijn dus nog lang niet af van Hip & Healthy. Mijn verwachting is eerder dat we nog maar aan het begin staan van deze transformatie. Healthy is straks de norm en niet meer de uitzondering. Want de consument is geïnformeerd en wil geïnformeerd blijven, ze neemt geen genoegen meer met verkoop praatjes en mooie plaatjes. Ze wil inhoud, ze wil zich gezond voelen en weten dat wat ze in haar mond stopt iets bijdraagt aan haar lijf en haar leven.

Voeding = Informatie. Daarom!

Een zeer interessant veld van onderzoek is de nutrigenomica. Lang werd aangenomen dat onze genen vast liggen en dat je geluk of pech hebt met de genen die je van je ouders meekrijgt. Maar het blijkt iets genuanceerder te liggen. Je genetische eigenschappen zijn deels bepaald zoals de kleur van je haar, lichaamsbouw en bepaalde genetische zwaktes. Maar met voeding, beweging en gemoedstoestand heb je invloed op hoe bepaalde genen tot uitdrukking komen. Naar mijn mening is dit de reden dat we ons druk moeten maken om wat we eten. Het betekent namelijk dat je wel een genetische zwakte kunt hebben, maar dat je invloed hebt op het tot uitdrukking komen van die zwakte met lifestyle. Voeding bevat stoffen die informatie geven aan het lichaam. Wat je eet geeft je óf een update of het stuurt je software in de war. Wanneer je de juiste informatie tot je neemt zal je merken dat je:

  • Er beter uitziet

  • Beter voelt

  • Meer energie hebt

  • Langer leeft in goede gezondheid

Onderzoek maakt het mogelijk dat we steeds beter weten welke voeding ons ziek maakt, ons veroudert en waarom dit zo is. En we weten ook welke voeding verjongt, heelt en waarom. De Beautyfood Academy heeft zich als doel gesteld om deze informatie helder te verwoorden in trainingen en de opleiding tot Beautyfood Practitioner.

Wil je ook alles weten over beautyfood? Vraag gerust informatie aan via beautyfoodacademy@gmail.com of maak eens een vrijblijvende afspraak voor een oriënterend gesprek.

#Beautyfood #amersfoort #voeding #gezond #training #beauty #foodtrends #HealthyFood #2016 #hype #foodbranche

Ontvang 1 x per maand ons leuke E-ZINE met nieuwe trainingsdata en tips!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Bedankt!