3 heerlijke zomerdranken voor een mooie huid. NR 2:

Iced Coffee Beautyfood Style

Ik ben gek op koffie, althans, de smaak van koffie. En alhoewel het heerlijk is om af en toe te genieten van een caffeïne kick is het voor je huid beter om (een te veel aan) koffie te laten staan.

Koffie zorgt er namelijk voor dat je een verhoging krijgt van het stress hormoon cortisol. Wanneer cortisol verhoogt is, overschreeuwt het andere hormonen zoals oestrogeen en progesteron. Daardoor kunnen deze hun werk niet goed uitvoeren. Dit gegeven speelt een belangrijke rol in huidveroudering en in de snelheid waarmee de huid zich herstelt. Koffie, suiker en stress zetten het lichaam aan tot een verhoogde cortisol productie en dragen op die manier bij aan versnelde rimpelvorming en een vertraagd herstel. Cortisol remt namelijk de collageen aanmaak!

Toch lekker koffie drinken? De meeste koffie alternatieven lijken in de verste verte niet op The Real Thing. Maar er gebeurt iets magisch wanneer je met een koffie alternatief zoals Pacha ijskoffie maakt. Onderstaand recept is om je vingers bij af te likken en bevat geen suiker, geen melkproducten en geen koffie. Allemaal voedingsmiddelen die bijdragen aan huidproblemen!

Iced Coffee Recept:

Een blender

16 ijsklontjes of meer

100 ml romige kokosmelk (kokos bevat vetten die goed zijn voor de huid)

1 à 2 flinke theelepels Pacha koffie vervanger

1 thee lepel cacao (optioneel)

1/2 thee lepel kaneel (optioneel)

Vanille stevia naar smaak (greens sweets is lekker)

Blend het geheel eventueel m.b.v. je plunger. Voeg zo nodig iets meer vocht toe als je blender moeite heeft met het ijs. Hoe minder vocht, hoe beter de koffie! Schenk in een groot glas & Enjoy!

#ijskoffie #suikervrij #melkvrij #beautyfood #warm #zomer #lekker #stoppen #koffie #gezond #beauty

Ontvang 1 x per maand ons leuke E-ZINE met nieuwe trainingsdata en tips!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Bedankt!